"Проблема українців у тому, що вони навіть не уявляють, як багато відомих людей по світу люблять і поважають Україну.
Коли до тебе крізь мороз, сніг і лід на інтерв'ю приходить один із політтехнологів Джорджа Буша-старшого і говорить: "я справді люблю цю країну і я тут регулярно буваю з друзями", ти по-іншому дивишся на цю країну.
Коли один із найцитованіших у світі науковців Стюард Пімм (його інтерв'ю має вийти на цих вихідних) каже - "ой, клас, моя теща родом з України!". І починає мені розповідати про наші екологічні проблеми.
Коли відомий канадський біолог-еколог Девід Волтнер-Тоуз розповідає, що він теж за походженням українець, і його батьки втекли в 1920-х.
Коли відомий історик і письменник Девід Кіз виявляється твоїм земляком, який думає про країну, звідки він родом і досліджує питання Криму...
Ти починаєш по-іншому трохи на все дивитися. Навіть пропри те, що в Києві на вулиці біля Хрещатика пів тротуару завалили снігом, половину перетягнули стрічкою і повісили табличку "обережно бурулі". І на цьому вважають, що збивати ті самі бурулі не треба.
Але, нажаль, більшість наших людей, маючи комплекс меншовартості і постколоніальний ПТСР, бачать лише бурулі над головою.
Тому в такому замкненому колі і живемо. Тридцять років після розлучення з аб'юзером ..."
( дмитро малишко, журналіст " апостроф" ФБ)