Автор Тема: ДУБІНСЬКИЙ РОЗПОВІВ ПРО СХЕМУ ЗВІЛЬНЕННЯ СИТНИКА З ПОСАДИ КЕРІВНИКА НАБУ  (Прочитано 329 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Мазепа Київ

• Ветеран форума
Вона може бути реалізована вже наступного тижня.

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник може втратити посаду вже найближчим часом. Так вважає народний депутат від "Слуги народу" Олександр Дубінський.
За його словами, алгоритм включатиме в себе засідання профільного комітету Верховної Ради із ухваленням потрібних норм і подальшою підтримкою їх у сесійній залі. Також має відбутися екстрене засідання парламенту, після чого законодавчі зміни підпише президент Володимир Зеленський – і це відкриє шлях до звільнення керівника НАБУ.

"Я думаю, що наступної середи комітет із правоохоронної діяльності розгляне питання прийняття закону, за яким будь-яка людина, котра є фігурантом реєстру антикорупційних розслідувань, відправляється у відставку і не може обіймати найвищі посади та керувати правоохоронними органами. І все – дуже все просто: комітет, позачергове засідання парламенту, голоси і до побачення", - розповів Дубінський.

У відповідь на запитання про те, чи є голоси для такого рішення, нардеп відповів, що вони знайшлися у випадку висловлення недовіри генеральному прокуророві. "До Ситника більше запитань,

Рада звільнила з посади генпрокурора Рябошапку
ніж до Рябошапки було", - запевнив він. "Я думаю, там буде значно більше голосів", - додав Дубінський.
"Повергнути ворога без битви - ось вершина військового мистецтва" Сунь-цзи (Видатний стратег давнини)