Автор Тема: Хто там ще хоче воювати з US Navy, або welcome to RailGun!  (Прочитано 3457 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
http://www.utsandiego.com/news/2014/apr/07/navy-railgun-sandiego-display-july/

DAHLGREN, Va. (Jan 30, 2012) Gary Bass, from the Naval Surface Warfare Center in Dahlgren, Va., uses a crane to maneuver a 32-megajoule version of the Office of Naval Research-funded electromagnetic railgun prototype into place for government evaluation. It's a long-range weapon that launches projectiles using electricity instead of chemical propellants and is under development by the Department of the Navy for use aboard ships.

This summer, San Diego will host the public unveiling of a military weapon that the Navy’s chief scientist calls a Star Wars-like technology that is nevertheless now viable.

In July, the Navy will hold a static display of its $500 million electromagnetic railgun prototype program at San Diego Naval Base, aboard the Joint High Speed Vessel Millinocket. It’s the same ship on which the Navy will perform the first maritime firing test of the weapon in 2016.

“The American public has never seen it,” said Rear Adm. Matthew Klunder, chief of naval research, in a recent telephone press conference.

“Frankly, we think it might be the right time for them to know what we’ve been doing behind closed doors in a Star Wars fashion,” he said. “It’s now reality. It’s not science fiction. It’s real and you can look at it.”
Related

Sci-fi gadgets that became Sci-fact

Railguns use an electromagnetic force -- known as the Lorenz Force -- to launch a projectile between two rails. A high-power electric pulse is delivered to the rails, where a magnetic field is generated.

The result: A 23-pound projectile can be hurtled at speeds up to Mach 7 and travel more than 100 miles. And the cost of each projectile is about $25,000. That’s 1/100th the price a conventional missile, Klunder said.

Navy officials have been discussing the railgun as an exciting future capability for some time, and the prototype program officially began in 2005. Between 2005 and 2011, the Navy spent $250 million on the effort, and officials say they expect to invest the same amount between 2012 and 2017.

Klunder described the weapon as a game-changer whose time is just about here.

In 2016, the Navy will test the single-shot capability of one of its two prototypes, made by San Diego-based General Atomics and BAE Systems.

Officials chose the Millinocket -- a noncombatant catamaran intended for cargo and troop carrying -- because its broad flight deck has plenty of space for the weapon, which consists of the gun mount, power supply and three other major pieces.

In July, the Office of Naval Research awarded a $34.5 million follow-on contract to BAE for a multiple-shot prototype that will conduct its first shipboard firing tests in 2018. That prototype will incorporate auto-loading of projectiles and technology to manage the heat generated by the power required.

The following year, the Navy would begin studying how to integrate the weapon onto ships.

“I really think it will give our adversaries a huge moment of pause to go, ‘Do I even want to go engage a naval ship?’ Because you are going to lose. You can throw anything at us, and the fact that we can shoot a number of these rounds at very affordable costs -- it’s my opinion that they don’t win,” Klunder said.

Current Navy destroyers and cruisers have between 96 and 122 vertical firing tubes for launching Tomahawk and other missiles. In comparison, each railgun could be accompanied by hundreds of projectiles, Klunder said.
If you are going through hell, keep going.

Offline IntC

• Newbie
  • *
Re: Хто там ще хоче воювати з US Navy, або welcome to RailGun!
« Reply #1 : Квітня 08, 2014, 04:39:19 16:39 »
А чому при виліті зі ствола відбувається викид полум"я як з вогнепальної гармати  :smilie11:

Offline svo1973

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
« Reply #2 : Квітня 08, 2014, 04:42:49 16:42 »
А чому при виліті зі ствола відбувається викид полум"я як з вогнепальної гармати  :smilie11:

Напевне, горить поверхня снаряду від прискорення.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
« Reply #3 : Квітня 08, 2014, 04:45:39 16:45 »
"In 2016, we are going to bring all these pieces together on a ship and start learning what we can learn in a marine environment," said Fuller.

The gun is configured for single shots; however, officials hope the weapon will fire up to 10 rounds per minute, Fuller said. Firing multiple rounds per minute is part of the weapon system's ongoing phase two development.

BAE Systems was awarded a phase-two contract from the Navy last summer for the development of the railgun, but there are other vendors working on different aspects of the system.

Raytheon, General Atomics and BAE were all awarded development deals in 2012 from the Navy to develop a pulse-power system for launching projectiles in rapid succession -- to achieve a firing rate of six to 10 rounds per minute, said Peter Vietti, spokesman for the Office of Naval Research.

A number of different firing and guidance technologies are still being considered for the weapon, but Navy officials said the hyper-velocity projectile can use GPS guidance toward targets.

The electromagnetic railgun generates force equivalent to 32 megajoules. Fuller explained that one megajoule is equal to one ton traveling at 100 miles per hour.

"Like a freight train going through the wall at 100 miles per hour," Fuller added.
If you are going through hell, keep going.

Offline Таємний Радник

• Hero Member
« Reply #4 : Квітня 08, 2014, 04:50:02 16:50 »
Снаряд має спеціальну оболонку з діелектрика, яка скидається при пострілі і згоряє.
У принципі, можна розігнати снаряд до 2-ї космічної швидкості.
На такій швидкості навіть куля діаметром 5 см розіб'є будь-який сучасний танк.

Offline IntC

• Newbie
  • *
« Reply #5 : Квітня 08, 2014, 04:57:42 16:57 »
Снаряд має спеціальну оболонку з діелектрика, яка скидається при пострілі і згоряє.
На такій швидкості навіть куля діаметром 5 см розіб'є будь-який сучасний танк.
Що такий клуб полум"я при виліті це від згорання оболонки? Може все таки комбінація з пороховим зарядом для ініціації руху, а електромагніт додає в прискоренні ?

Offline kievlyanin

• Ветеран форума
« Reply #6 : Квітня 08, 2014, 05:08:45 17:08 »

Що такий клуб полум"я при виліті це від згорання оболонки? Може все таки комбінація з пороховим зарядом для ініціації руху, а електромагніт додає в прискоренні ?

это не огонь это плазма
це шо за блядство??  (с) Ляшко

Кроме того, я думаю, что Карфагенцапстан должен быть разрушен.

Offline UnionJack

• Hero Member
  • я T.Blair. з ФУПу
« Reply #7 : Квітня 08, 2014, 05:10:58 17:10 »

а скікльки для цього треба електрики? це ж спеціально для цього якийсь атомний реактор трба возити
та ще й такий яий міг би в імпульсному режимі видати пікову потіжність

Offline ThunderБолт

• Full Member
« Reply #8 : Квітня 08, 2014, 05:52:51 17:52 »
Вмiють американськi корпорації бюджетні гроші пиляти. То Зоряні війни, то глобальна ПРО, то лазерна гармата, то ще якась херня. А з Іраку втекли, з Лівією не впоралися, Сирію засцалі, з Афгану вже ось-ось драпати почнуть. Та ще й на ISC без кацапiв полетіти не можуть. Довів засмаглий Америку до пистеця.

Offline UnionJack

• Hero Member
  • я T.Blair. з ФУПу
« Reply #9 : Квітня 08, 2014, 05:59:49 17:59 »
Вмiють американськi корпорації бюджетні гроші пиляти. То Зоряні війни, то глобальна ПРО, то лазерна гармата, то ще якась херня. А з Іраку втекли, з Лівією не впоралися, Сирію засцалі, з Афгану вже ось-ось драпати почнуть.

Хусейн і Каддафі і "Талібан" і бін-Ладен з Вами не згідні  :smilie8:
військових цілей було досягнуто, без сумніву

Сирія - там інша ситуація. і туди не лізуть НЕ тому що "засцалі"

Offline IntC

• Newbie
  • *
« Reply #10 : Квітня 08, 2014, 06:08:48 18:08 »

это не огонь это плазма
навіть якщо і так, що все-таки є джерелом?

Offline ThunderБолт

• Full Member
« Reply #11 : Квітня 08, 2014, 06:18:26 18:18 »
Вмiють американськi корпорації бюджетні гроші пиляти. То Зоряні війни, то глобальна ПРО, то лазерна гармата, то ще якась херня. А з Іраку втекли, з Лівією не впоралися, Сирію засцалі, з Афгану вже ось-ось драпати почнуть.

Хусейн і Каддафі і "Талібан" і бін-Ладен з Вами не згідні  :smilie8:
військових цілей було досягнуто, без сумніву

Сирія - там інша ситуація. і туди не лізуть НЕ тому що "засцалі"

Цо це таке "військових цілей було досягнуто"? Типу, маньоври пройшли вдало? Купу ярдiв зеленi вдалося закопати у пісок? Тут я з вами згоден.

Але: у Iраку триває громадянська війна, а Лукойл спокійно качає нафту - втерлися, У Лівії вбили американського посла -втерлися, У Афгані Карзай на американські гроші крутить шури-мури з талібами та кацапами - втираються.

А все тому, що за доблесними американськими морпіхами не йдуть доблесні війська американського НКВД, Щоб встановити мир і спокій на звільнених територіях.

При такому підході, всі їхнi місії приречені на поразку.

Offline kievlyanin

• Ветеран форума
« Reply #12 : Квітня 08, 2014, 06:23:47 18:23 »

это не огонь это плазма
навіть якщо і так, що все-таки є джерелом?

Скорость трение поля вот вам и плазма
це шо за блядство??  (с) Ляшко

Кроме того, я думаю, что Карфагенцапстан должен быть разрушен.

Offline Ronin

• Ветеран форума
« Reply #13 : Квітня 08, 2014, 06:35:45 18:35 »
Наразі то дійсно більше  "пиляння грошей". Праці над "рельсотроном" велись і в бувшому СРСР. Проблема, над якою б`ються ось вже останніх років 20-30 - що ці всі установки ОДНОРАЗОВІ. В ході "пострілу" руйнується сам рельсотрон, третій закон Ньютона ще ніхто не відміняв - яка сила діє на снаряд, такаж діє на "ствол" рельсотрона. В результаті після кожного "пуска" треба ремонтувати "ствол" (скеровуючі рейки). До речі - в статті про це і кажуть: "The gun is configured for single shots". Вояки ж вимагають, щоб можна було пуляти мінімум 6-10 раз на хвилину. Наразі це найважча частина проекту - механічна стійкість істуючих матеріалів не позволяє досягнути мети.