Найвідоміший військовий історик сучасності Віктор Суворов прокоментував останні події між двома країнами - Україною і Росією.
Колишній розвідник ГРУ СРСР Суворов розповів, що Україна жодним чином не повинна допустити військових дій з Російською Федерацією.
Він вважає, що єдиний спосіб, яким можна відповісти росіянам - підняття української економіки на якісно новий рівень.
Також він порадив українцям змириться з втратою Криму на якийсь час, оскільки він упевнений в тому, що півострів рано чи пізно повернеться до складу Української держави.
"Я нікому не нав'язую своєї думки, бо не маю на це морального права. Однак я вважаю, що в даному випадку, в цій критичній ситуації Україна ні в якому разі не повинна застосовувати ніяких силових методів проти Росії", - заявив колишній розвідник.
Про анексії Криму Росією Суворов висловився так:
«В історії були війни без стрілянини, таке існує в міжнародній практиці. Як казали німецькі фельдмаршали, війна вже йде, хоча гармати не стріляють», - вважає Суворов.
«Я по натурі скептик і песиміст. Дивлячись на те, що було, я не думаю, що Захід втрутиться і надасть якусь військову допомогу Україні.
Зараз все полягає в економіці. Якщо Україна зможе в найближчі роки підняти свою економіку - а це можливо, якщо зняти ряд обмежень і дозволити людям по-справжньому добре працювати, - тоді всі проблеми зникнуть і ніхто не захоче відділятися»,
- сказав Суворов.
«Ніяких бойових дій! Заберуть Крим - значить, заберуть. Але настане такий час, якщо Україна виявить мудрість в економіці, коли Крим сам попроситься назад...
... Я по натурі скептик, цинік і песиміст, на Захід я ніколи не сподівався. Подивимося в минуле. Коли Радянська армія давила людей на вулицях Берліна в 1953 році, Захід не втрутився. Після цього, в 1956-му Радянська армія давила угорську революцію - Захід теж не втрутився. Потім, в Чехословаччині, в поході куди я особисто брав участь, Захід знову не втрутився. І дивлячись на те, що було, я не думаю, що Захід втрутиться і надасть якусь військову допомогу Україні».
http://uapress.info/uk/news/show/19514